প্রধান মেনু খুলুন

উইকিপিডিয়া β

উইকিপিডিয়া:উইকিপিডিয়ার তালিকাহান নিবন্ধর মাতুঙে

(উইকিপিডিয়ার তালিকাহান নিবন্ধর মাতুঙে -ত্ত পাকদিয়া আহিল)

উইকিপিডিয়ার তালিকাহান নিবন্ধর মাতুঙে

Notes

  • The "Total" column refers to the number of pages in all namespaces, including both Articles (the official article count of each wiki) and non-articles (talk pages, categories, templates, Edits history, Admins and Users pages, Images)
  • The "Depth" column is a rough indicator of a Wikipedia’s quality, showing how thoroughly its articles are updated; depths above 200 for Wikipedias in the 1 000+ section or below are dismissed as irrelevant
  • Depth = Edits/Articles × NonArticles/Articles; Depth = Depth × int ( Depth<200 or Articles>10000 )

1 000 000+ articlesসম্পাদনা

Language Language (local) Wiki Articles Depth Total Edits Admins Users Images
1 English English en 1 625 892 244 7 464 738 110 361 813 1 108 3 492 928 704 448

100 000+ articlesসম্পাদনা

Language Language (local) Wiki Articles Depth Total Edits Admins Users Images
2 German Deutsch de 539 419 91 1 459 980 28 615 983 256 350 695 101 139
3 French Français fr 440 845 44 1 072 720 13 470 894 135 210 537 44 812
4 Polish Polski pl 345 933 13 569 911 6 801 885 112 98 640 18 369
5 Japanese 日本語 ja 324 669 45 760 753 10 833 369 56 110 960 39 661
6 Dutch Nederlands nl 270 722 34 619 507 7 057 106 81 93 439 35 374
7 Italian Italiano it 256 449 44 664 297 7 157 937 81 136 190 32 228
8 Portuguese Português pt 237 985 46 740 309 5 187 310 65 177 824 3 893
9 Swedish Svenska sv 208 278 20 439 612 3 782 911 64 30 890 3 000
10 Spanish Español es 198 337 54 481 327 7 566 068 97 304 905 953
11 Russian Русский ru 134 338 54 442 981 3 182 969 46 43 046 32 742
12 Chinese 中文 zh 111 339 73 377 780 3 418 454 87 190 559 20 039

10 000+ articlesসম্পাদনা

Language Language (local) Wiki Articles Depth Total Edits Admins Users Images
13 Finnish Suomi fi 99 222 36 245 144 2 395 862 39 47 039 6 714
14 Norwegian Norsk no 97 430 28 235 342 1 900 624 64 36 096 1 486
15 Esperanto Esperanto eo 66 329 17 153 745 860 181 10 2 783 16 047
16 Slovak Slovenčina sk 63 555 11 118 593 802 580 22 5 991 1 696
17 Czech Čeština cs 59 133 31 147 606 1 214 047 20 15 580 8 218
18 Danish Dansk da 56 965 26 127 934 1 193 443 31 13 387 2 035
19 Romanian Română ro 54 220 28 150 341 847 982 20 28 228 10 616
20 Catalan Català ca 53 041 19 113 959 877 358 13 5 236 5 116
21 Hebrew עברית he 52 486 128 180 639 2 748 300 36 33 302 21 171
22 Ukrainian Українська uk 51 892 9 100 966 474 679 14 4 152 6 908
23 Indonesian Bahasa Indonesia id 50 327 16 117 342 595 043 13 34 056 7 750
24 Hungarian Magyar hu 50 067 36 120 917 1 270 532 11 14 292 13 144
25 Turkish Türkçe tr 45 261 58 144 960 1 186 232 12 65 074 7 871
26 Serbian Српски sr 42 000 36 116 870 838 995 43 7 140 9 265
27 Slovenian Slovenščina sl 38 856 33 103 562 762 917 25 7 773 3 762
28 Lithuanian Lietuvių lt 38 819 15 79 865 536 084 19 4 937 7 257
29 Bulgarian Български bg 35 192 44 95 185 914 247 9 12 189 12 364
30 Korean 한국어 ko 33 070 35 81 947 777 865 14 12 408 452
31 Estonian Eesti et 30 412 20 66 825 509 148 25 3 363 3 259
32 Cebuano Sinugboanong Binisaya ceb 29 610 0 30 653 57 664 1 193 284
33 Croatian Hrvatski hr 27 478 27 64 392 554 232 16 5 298 6 443
34 Telugu తెలుగు te 26 371 1 35 469 81 143 8 1 909 1 719
35 Arabic العربية ar 23 953 84 108 861 569 230 14 49 775 6 466
36 Galician Galego gl 21 731 12 40 671 301 375 12 1 775 3 473
37 Nynorsk Nynorsk nn 20 152 21 50 317 279 940 18 1 931 223
38 Thai ไทย th 18 771 44 57 578 400 632 18 18 712 9 136
39 Greek Ελληνικά el 18 673 29 45 528 378 032 11 7 233 4 384
40 Persian فارسی fa 17 949 80 71 216 485 822 8 32 831 3 769
41 Malay Bahasa Melayu ms 17 366 16 39 485 223 128 13 7 573 5 865
42 Basque Euskara eu 16 444 32 40 590 355 756 4 944 188
43 Bengali বাংলা bn 15 031 13 40 008 119 524 6 1 042 590
44 Vietnamese Tiếng Việt vi 14 812 112 66 426 477 351 15 26 923 5 385
45 Ido Ido io 14 388 2 18 326 96 611 6 349 287
46 Simple English Simple English simple 14 054 38 37 009 328 716 16 7 917 -39
47 Georgian ქართული ka 13 789 17 31 822 176 096 5 1 060 3 583
48 Albanian Shqip sq 13 410 15 30 502 162 361 7 1 962 2 326
49 Bosnian Bosanski bs 13 283 24 29 321 266 512 17 2 125 2 648
50 Icelandic Íslenska is 13 276 22 32 511 199 897 23 1 484 520
51 Luxembourgish Lëtzebuergesch lb 12 796 24 30 197 224 823 5 934 5 813
52 Neapolitan Nnapulitano nap 12 353 5 18 959 122 871 4 381 214
53 Bishnupriya Manipuri বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 12 275 3 19 185 59 004 1 47 87
54 Breton Brezhoneg br 12 152 9 23 619 118 995 6 425 1 428
55 Latin Latina la 11 402 16 22 159 191 265 14 1 777 249

1 000+ articlesসম্পাদনা

Language Language (local) Wiki Articles Depth Total Edits Admins Users Images
56 Macedonian Македонски mk 8 803 18 21 398 111 920 7 1 219 2 371
57 Serbo-Croatian Srpskohrvatski sh 8 632 11 20 631 69 702 8 1 381 763
58 Sundanese Basa Sunda su 8 529 5 15 697 48 574 3 260 186
59 Walloon Walon wa 8 462 15 21 315 83 771 5 234 1 597
60 Sicilian Sicilianu scn 7 904 12 16 030 94 518 4 525 794
61 Latvian Latviešu lv 7 881 28 24 242 105 625 7 2 197 4 712
62 Kurdish Kurdî / كوردی ku 7 868 8 15 381 66 309 8 721 816
63 Asturian Asturianu ast 7 717 11 12 837 125 643 5 490 69
64 Marathi मराठी mr 7 645 9 16 971 54 989 5 954 565
65 Hindi हिन्दी hi 7 095 5 12 163 48 125 7 1 054 393
66 Haitian Krèyol ayisyen ht 7 044 3 10 853 38 492 1 160 31
67 Siberian/Nort Russian Сибирской ru-sib 6 997 2 9 203 43 618 4 188 74
68 Occitan Occitan oc 6 984 28 19 729 108 020 4 326 456
69 Welsh Cymraeg cy 6 940 22 17 129 103 209 8 572 1 542
70 Tamil தமிழ் ta 6 824 24 17 957 98 650 11 1 346 2 046
71 Afrikaans Afrikaans af 6 354 33 15 107 151 188 9 1 398 1 582
72 Belarusian Беларуская be 6 173 16 13 352 85 118 3 678 604
73 Javanese Basa Jawa jv 6 075 2 9 294 21 667 6 428 514
74 Ripuarian Ripoarisch ksh 5 938 -- 138 324 187 274 6 152 24
75 Tagalog Tagalog tl 5 495 20 13 825 73 890 4 2 514 866
76 Tajik Тоҷикӣ tg 5 410 3 9 017 23 992 2 242 134
77 Uzbek Ўзбек uz 5 336 15 12 829 55 781 3 269 425
78 Lombard Lumbaart lmo 5 328 2 6 874 34 268 3 174 187
79 Corsican Corsu co 5 297 6 8 461 55 752 0 203 87
80 Aragonese Aragonés an 5 278 15 9 949 90 265 2 289 69
81 Chuvash Чăваш cv 5 149 5 8 030 44 648 3 189 240
82 Azeri Azərbaycan az 4 708 25 13 620 62 481 8 816 4 508
83 Irish Gaelic Gaeilge ga 4 553 18 9 740 71 333 3 525 530
84 Urdu اردو ur 4 528 21 13 888 45 881 10 650 1 476
85 Kannada ಕನ್ನಡ kn 4 392 11 10 526 34 461 3 923 834
86 Scottish Gaelic Gàidhlig gd 4 257 8 8 477 36 423 5 277 196
87 West Frisian Frysk fy 4 249 16 8 816 61 846 6 403 672
88 Low Saxon Plattdüütsch nds 4 057 15 8 050 63 510 5 611 18
89 Tatar Tatarça / Татарча tt 3 894 24 9 543 64 620 3 205 128
90 Newar / Nepal Bhasa नेपाल भाषा new 3 880 2 6 468 12 537 1 53 16
91 Venetian Vèneto vec 3 739 5 5 815 36 694 7 245 46
92 Interlingua Interlingua ia 3 494 18 7 177 59 450 10 391 376
93 Piedmontese Piemontèis pms 3 365 3 5 303 15 490 3 115 108
94 Yiddish ייִדיש yi 3 241 56 12 778 61 387 16 649 1 075
95 Swahili Kiswahili sw 3 107 12 7 015 29 952 5 299 214
96 Alemannic Alemannisch als 2 850 58 9 736 68 992 7 1 045 368
97 Amharic አማርኛ am 2 825 12 7 476 20 180 3 245 164
98 Limburgian Limburgs li 2 786 32 7 390 53 767 5 324 372
99 Armenian Հայերեն hy 2 702 15 5 782 35 010 2 288 182
100 Min Nan Bân-lâm-gú zh-min-nan 2 321 43 7 422 45 352 4 283 465
101 Norman Nouormand/Normaund nrm 2 191 8 4 077 19 644 3 101 0
102 Kapampangan Kapampangan pam 2 190 4 3 647 14 320 2 155 257
103 Ilokano Ilokano ilo 2 154 6 3 987 15 345 2 130 553
104 Faroese Føroyskt fo 2 134 16 5 234 23 841 4 304 465
105 Dutch Low Saxon Nedersaksisch nds-nl 2 082 17 4 871 26 626 6 167 395
106 Malayalam മലയാളം ml 2 073 41 8 270 28 586 6 1 194 1 042
107 Cantonese 粵語 zh-yue 2 054 68 9 154 40 146 7 1 415 235
108 Waray-Waray Winaray war 1 981 13 4 966 16 985 1 127 523
109 Franco-Provençal/Arpitan Arpitan frp 1 913 11 3 568 23 847 2 107 60
110 Sanskrit संस्कृतम् sa 1 820 6 3 347 12 145 2 255 14
111 Quechua Runa Simi qu 1 815 19 5 689 15 867 2 208 40
112 Scots Scots sco 1 792 14 3 863 22 005 2 412 342
113 Friulian Furlan fur 1 722 7 2 965 17 208 2 206 123
114 Ossetian Иронау os 1 651 40 5 343 29 212 1 166 52
115 Volapük Volapük vo 1 602 9 3 568 11 727 5 128 341
116 Novial Novial nov 1 591 3 2 194 13 035 2 48 13
117 Ligurian Líguru lij 1 545 1 2 092 5 473 2 92 4
118 Maltese bil-Malti mt 1 311 32 4 310 18 332 3 260 455
119 Cornish Kernewek/Karnuack kw 1 288 28 3 705 18 947 1 177 136
120 West Flemish West-Vloams vls 1 252 62 3 899 36 869 4 372 207
121 Northern Sami Sámegiella se 1 196 12 2 554 12 439 3 184 29
122 Pennsylvania German Deitsch pdc 1 187 6 2 213 8 753 1 142 180
123 Uyghur Oyghurque ug 1 112 15 2 698 11 837 0 128 210
124 Banyumasan Basa Banyumasan map-bms 1 096 5 2 069 5 911 3 153 168
125 Ladino Dzhudezmo lad 1 086 18 2 856 12 230 5 157 4
126 Zazaki Zazaki diq 1 035 5 1 620 9 865 3 51 34
127 Nahuatl Nahuatl nah 1 019 21 3 195 9 927 5 209 38
128 Voro Võro fiu-vro 1 011 6 1 870 7 282 3 107 78

100+ articlesসম্পাদনা

Language Language (local) Wiki Articles Depth Total Edits Admins Users Images
129 Kashubian Kaszëbsczi csb 934 28 2 579 14 600 5 200 93
130 Yoruba Yorùbá yo 924 5 2 223 3 145 2 177 3
131 Pashto پښتو ps 869 38 3 086 12 774 3 202 273
132 Samogitian Žemaitėška bat-smg 850 22 2 388 10 435 5 98 378
133 Anglo-Saxon Englisc ang 747 101 4 147 16 539 2 272 188
134 Classical Chinese 古文 / 文言文 zh-classical 745 -- 7 459 20 571 1 450 24
135 Turkmen تركمن / Туркмен tk 740 22 2 791 5 766 2 158 112
136 Tongan faka Tonga to 702 22 2 417 6 408 1 108 220
137 Bavarian Boarisch bar 520 56 1 783 11 914 3 221 61
138 Lojban Lojban jbo 510 73 2 595 9 060 4 164 10
139 Maori Māori mi 477 -- 3 172 17 487 11 211 41
140 Tahitian Reo Mā`ohi ty 477 9 1 577 1 907 3 85 9
141 Upper Sorbian Hornjoserbsce hsb 465 75 1 879 11 509 1 97 22
142 Mongolian Монгол mn 440 102 3 025 7 654 3 393 159
143 Nepali नेपाली ne 419 42 2 191 4 148 3 208 38
144 Lingala Lingala ln 417 72 2 210 6 985 2 111 1
145 Moldovan Молдовеняскэ mo 401 120 2 330 9 971 3 244 31
146 Kazakh қазақша kk 369 -- 2 620 18 157 3 220 147
147 Assyrian Neo-Aramaic ܣܘܪܬ arc 351 51 1 660 4 792 3 117 35
148 Kashmiri कश्मीरी - (كشميري ks 349 29 1 650 2 699 2 147 2
149 Interlingue Interlingue ie 298 54 1 479 4 071 2 119 8
150 Tok Pisin Tok Pisin tpi 294 52 1 669 3 291 4 165 8
151 Kirghiz Kırgızca ky 291 70 1 821 3 881 1 155 69
152 Romansh Rumantsch rm 269 92 1 701 4 644 1 170 80
153 Gujarati ગુજરાતી gu 268 173 2 214 6 398 3 354 35
154 Divehi ދިވެހިބަސް dv 256 136 2 357 4 256 3 169 176
155 Aromanian Armâneashti roa-rup 255 69 1 627 3 279 1 153 28
156 Wu 吴语 wuu 253 76 1 311 4 609 1 148 58
157 Udmurt удмурт кыл udm 241 12 557 2 128 1 89 52
158 Tokipona Tokipona tokipona 239 105 2 756 2 382 0 72 0
159 Nauruan dorerin Naoero na 235 -- 2 085 8 848 5 144 9
160 Wolof Wollof wo 224 40 1 422 1 670 1 106 2
161 Malagasy Malagasy mg 219 132 1 687 4 298 4 136 15
162 Pangasinan Pangasinan pag 215 15 580 1 846 1 38 1
163 Sardinian Sardu sc 202 155 1 729 4 151 1 149 15
164 Tibetan Bod skad bo 197 55 1 506 1 643 1 133 5
165 Romani romani - रोमानी rmy 196 52 702 3 926 1 69 34
166 Emilian-Romagnol Emilià eml 193 47 632 4 011 2 87 42
167 Tetum Tetun tet 192 28 529 3 022 2 102 8
168 Kongo KiKongo kg 184 63 1 279 1 950 1 86 7
169 Cherokee ᏣᎳᎩ chr 176 153 1 477 3 648 4 160 28
170 Bashkir Башҡорт ba 167 191 1 677 3 527 3 131 24
171 Sinhalese සිංහල si 163 178 1 756 2 969 2 203 18
172 Manx Gaelg gv 154 99 1 324 2 005 0 147 11
173 Avar Авар av 149 115 1 373 2 082 1 113 9
174 Sindhi سنڌي، سندھی ، सिन्ध sd 139 -- 1 694 4 285 1 154 137
175 Zamboanga Chavacano Chavacano de Zamboanga cbk-zam 136 25 377 1 957 2 45 11
176 Somali Soomaaliga so 133 143 1 421 1 965 2 107 8
177 Bambara Bamanankan bm 130 137 1 285 1 998 1 106 3
178 Samoan Gagana Samoa sm 121 -- 1 570 2 321 2 107 11
179 Inuktitut ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ iu 118 180 1 470 1 854 3 114 30
180 Bihari भोजपुरी bh 117 75 1 312 854 1 110 0
181 Pali पािऴ pi 114 45 1 179 549 1 82 0
182 Gothic gutisk got 113 194 1 347 2 007 2 113 9
183 Cree Nehiyaw cr 113 127 1 153 1 556 1 116 9
184 Lao ລາວ lo 111 168 1 329 1 704 1 131 16

10+ articlesসম্পাদনা

Language Language (local) Wiki Articles Depth Total Edits Admins Users Images
185 Old Church Slavonic словѣньскъ cu 88 51 306 1 803 0 70 2
186 Khmer ភាសាខ្មែរ km 86 -- 1 435 2 225 2 162 32
187 Zulu isiZulu zu 86 -- 1 259 1 579 0 102 5
188 Gilaki گیلکی glk 86 6 176 518 0 27 14
189 Min Dong Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 78 -- 936 3 362 1 50 24
190 Burmese Myanmasa my 71 -- 1 246 1 608 2 154 32
191 Klingon tlhIngan-Hol tlh 62 -- 1 921 1 649 4 69 3
192 Punjabi ਪੰਜਾਬੀ pa 61 -- 1 272 1 309 1 188 17
193 Navajo Diné bizaad nv 57 -- 1 056 1 030 2 78 1
194 Zealandic Zeêuws zea 56 60 244 1 000 2 47 9
195 Abkhazian Аҧсуа ab 54 -- 1 291 1 085 1 131 37
196 Papiamentu Papiamentu pap 50 -- 348 2 125 1 113 41
197 Greenlandic Kalaallisut kl 48 -- 1 208 1 534 2 137 5
198 Hawaiian Hawai`i haw 46 -- 1 115 1 246 1 109 7
199 Guarani Avañe'ẽ gn 38 -- 1 230 1 099 1 106 3
200 Sesotho Sesotho st 38 -- 1 173 798 1 101 6
201 Aymara Aymar ay 37 -- 1 208 968 1 119 0
202 Kinyarwanda Ikinyarwanda rw 36 -- 1 121 616 0 97 2
203 Komi Коми kv 36 -- 1 032 527 0 67 3
204 Assamese অসমীয়া as 33 -- 1 194 1 134 2 146 7
205 Xhosan isiXhosa xh 31 -- 1 139 569 1 100 3
206 Fijian Na Vosa Vakaviti fj 31 -- 1 133 612 0 89 4
207 Tarantino Tarandíne roa-tara 29 89 152 607 2 34 0
208 Bislama Bislama bi 28 -- 1 125 670 0 102 2
209 Akan Akana ak 23 -- 1 042 738 1 92 1
210 Kalmyk Хальмг xal 23 34 92 264 2 55 1
211 Chechen Нохчийн ce 22 -- 1 039 496 1 101 4
212 Mazandarani مَزِروني mzn 21 59 81 437 1 35 1
213 Hausa هَوُسَ ha 20 -- 1 182 403 1 86 2
214 Tswana Setswana tn 19 -- 1 136 536 3 85 6
215 Zhuang Cuengh za 18 -- 1 016 703 0 80 0
216 Tumbuka chiTumbuka tum 18 -- 1 004 463 0 73 7
217 Shona chiShona sn 17 -- 1 070 510 1 78 0
218 Twi Twi tw 16 -- 1 116 715 1 119 6
219 Chamorro Chamoru ch 16 -- 1 030 944 0 97 5
220 Buryat (Russia) Буряад bxr 16 55 67 277 0 35 0
221 Oriya ଓଡ଼ିଆ or 15 -- 1 147 484 0 79 2
222 Afar Afar aa 14 -- 1 160 1 150 2 152 1
223 Dzongkha ཇོང་ཁ dz 14 -- 1 129 554 0 90 13
224 Igbo Igbo ig 14 -- 1 033 467 0 86 8
225 Peul Fulfulde ff 14 -- 1 003 482 1 77 1
226 Norfolk Norfuk pih 14 -- 174 504 1 62 1
227 Kikuyu Gĩkũyũ ki 13 -- 1 008 414 0 67 2
228 Sichuan Yi ꆇꉙ ii 13 -- 988 466 0 69 3
229 Muscogee Muskogee mus 13 -- 984 241 1 60 0
230 Buginese Basa Ugi bug 13 -- 126 694 1 71 2
231 Luganda Luganda lg 12 -- 1 066 755 2 82 13
232 Kirundi Kirundi rn 12 -- 1 062 361 0 74 1
233 Ewe Ewe ee 12 -- 1 053 767 3 97 1
234 Sango Sängö sg 11 -- 1 116 348 0 73 2
235 Tigrinya ትግርኛ ti 11 -- 1 097 308 0 78 1
236 Swati SiSwati ss 11 -- 1 077 215 0 68 0
237 Hiri Motu Hiri Motu ho 11 -- 976 268 0 61 0
238 Marshallese Ebon mh 11 -- 972 208 1 70 1
239 Inupiak Iñupiak ik 10 -- 1 104 727 1 90 0
240 Chichewa Chi-Chewa ny 10 -- 994 364 1 58 2

1+ articlesসম্পাদনা

Language Language (local) Wiki Articles Depth Total Edits Admins Users Images
241 Oromo Oromoo om 6 -- 1 070 538 1 71 0
242 Cheyenne Tsetsêhestâhese chy 6 -- 976 423 1 73 0
243 Lak Лакку lbe 6 -- 42 210 0 32 1
244 Tsonga Xitsonga ts 4 -- 1 049 283 1 67 0
245 Kuanyama Kuanyama kj 4 -- 955 176 1 61 0
246 Kanuri Kanuri kr 3 -- 973 1 264 1 121 -1
247 Ndonga Oshiwambo ng 3 -- 969 335 1 68 0
248 Choctaw Choctaw cho 2 -- 979 398 1 72 0
249 Venda Tshivenda ve 2 -- 971 409 1 80 0
250 Herero Otsiherero hz 1 -- 963 417 1 75 0

0 articles in language (other than main page)সম্পাদনা

Language Language (local) Wiki Articles Depth Total Edits Admins Users Images

Grand Totalসম্পাদনা

Articles Total Edits Admins Users Images
6 435 372 19 517 485 238 123 071 3 378 5 815 988 1 288 892


Source:সম্পাদনা